Direct la conținutul principal
Solidaritatea UE cu Ucraina

Declarație privind accesibilitatea

Site-ul web dedicat solidarității UE cu Ucraina

Această declarație se aplică conținutului publicat pe domeniul: https://eu-solidarity-ukraine.ec.europa.eu

Nu se aplică altor conținuturi sau site-uri publicate pe subdomeniile sale. Aceste site-uri și conținutul lor vor avea propria declarație specifică privind accesibilitatea.

Acest site este gestionat de Direcția Generală Comunicare din cadrul Comisiei Europene și este conceput pentru a fi utilizat de cât mai multe persoane, inclusiv de persoanele cu handicap.

Toți utilizatorii ar trebui să poată:

 • să mărească textul cu până la 200 % fără probleme
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului utilizând doar tastatura
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului cu ajutorul cititoarelor moderne de ecran și al software-urilor de recunoaștere vocală (pe calculatorul sau telefonul lor)

Site-ul este conceput să respecte standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 pentru site-uri și aplicații mobile. Este respectat îndeaproape nivelul „AA” al Orientărilor privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) - versiunea 2.1.

Nivel de conformitate

Acest site este parțial conform cu standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 și cu Orientările privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) 2.1 nivelul AA. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea „Conținut inaccesibil”.


Site-ul a fost testat ultima dată pe 6 martie 2023.

Întocmirea declarației

Această declarație a fost întocmită pe 31 iulie 2023.

Ea se bazează pe examinarea unui eșantion reprezentativ de pagini web de către un expert în materie de accesibilitate calificat de IAAP, utilizând o combinație de teste manuale și automate.

Părerea dumneavoastră

Vă invităm să ne spuneți care este opinia dumneavoastră cu privire la accesibilitatea site-ului Comisiei Europene. Vă rugăm să ne informați dacă întâmpinați obstacole în materie de accesibilitate:

 • Telefon:008067891011
 • Formular de contact: Scrieți-ne (vă rugăm să nu includeți în formular date sensibile, de exemplu informații care v-ar putea dezvălui situația financiară/medicală sau orice alt subiect sensibil).

Încercăm să răspundem la observații în termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii lor de către departamentul responsabil al Comisiei.

Compatibilitatea cu browserele și tehnologiile asistive

Site-ul dedicat solidarității UE cu Ucraina este conceput astfel încât să fie compatibil cu următoarele cel mai utilizate tehnologii asistive standard:

 • cea mai recentă versiune a browserelor Google Chrome și Apple Safari;
 • în combinație cu cele mai recente versiuni ale JAWS, NVDA, VoiceOver și TalkBack.

Specificații tehnice

Accesibilitatea site-ului dedicat solidarității UE cu Ucraina se bazează pe următoarele tehnologii pentru a lucra cu combinația specifică de browser web și orice tehnologii sau plugin-uri de asistență instalate pe calculatorul dumneavoastră:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Conținut inaccesibil

În pofida tuturor eforturilor noastre de a asigura accesibilitatea site-ului dedicat solidarității UE cu Ucraina, suntem conștienți de unele limitări, pe care dorim să le rectificăm. Mai jos este prezentată o descriere a limitărilor cunoscute și a soluțiilor potențiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă confruntați cu o problemă care nu este menționată mai jos.

Limitările cunoscute ale site-ului dedicat solidarității UE cu Ucraina:

 1. Cititorul video – accesibilitatea prin tastatură: Suntem conștienți de unele probleme legate de accesibilitatea tastaturii playerului nostru video (la selectarea limbii de subtitrare din meniu, utilizatorul nu poate schimba limba cu săgețile de pe tastatură, ci doar cu tasta Tab).
 2. Materiale video: Materialele video de pe acest site nu au o descriere audio.
 3. Grafice și diagrame – utilizarea culorilor: Unele grafice și diagrame de pe site se bazează doar pe culori pentru a comunica informații, ceea ce creează confuzie pentru persoanele cu tulburări de vedere cromatică. În diagrame în care etichetele nu sunt asociate vizual cu secțiunea colorată corespunzătoare, prin clic pe etichetele din legendă se trece direct la linia, bara sau secțiunea corespunzătoare din interiorul sau din afara acesteia, ceea ce le permite utilizatorilor să verifice ce etichetă face parte din grafic. Intenționăm să rezolvăm această problemă până la sfârșitul lunii octombrie 2023.
 4. Formular de evaluare: În formularul de evaluare, unele butoane radio nu sunt grupate în mod corespunzător, iar unele părți au un contrast insuficient. Intenționăm să rezolvăm această problemă până la sfârșitul lunii octombrie 2023.
 5. Formular de feedback – mesaje de eroare: Mesajele de eroare din formularul de feedback nu sunt asociate cu câmpul în care a fost detectată eroarea și nu indică în mod clar în ce câmp a fost detectată eroarea. Intenționăm să rezolvăm această problemă până la sfârșitul lunii octombrie 2023.
 6. Vizibilitatea skiplink: Skiplink este primul link de pe pagină, dar nu devine vizibil atunci când este accesat prin tastatură. Intenționăm să rezolvăm această problemă până la sfârșitul lunii octombrie 2023.