Siirry pääsisältöön
EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle

Saavutettavuusseloste

EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle -verkkosivusto

Tämä seloste koskee sisältöä, joka on julkaistu verkkotunnuksella https://eu-solidarity-ukraine.ec.europa.eu

Tämä seloste ei koske muita sen aliverkkotunnuksella julkaistuja verkkosivustoja tai niiden sisältöä. Jokaisella verkkosivustolla ja niiden sisällöllä on oma saavutettavuusselosteensa.

Tätä verkkosivustoa hallinnoi Euroopan komission viestinnän pääosasto. Sivusto on suunniteltu siten, että mahdollisimman monella olisi tasavertaiset mahdollisuudet käyttää sitä toimintarajoitteista huolimatta.

Tavoitteena on, että käyttäjät voivat

 • suurentaa 200 %:iin ilman ongelmia
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa pelkkää näppäimistöä käyttäen
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa nykyaikaisella ruudunlukijalla ja puheentunnistusohjelmistolla (tietokoneella tai puhelimella).

Sivusto on suunniteltu siten, että se täyttää verkkosivustojen ja mobiilisovellusten teknisen standardin EN 301 549 V3.2.1 vaatimukset. Tämä standardi noudattaa tarkasti verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) version 2.1) AA-tason kriteereitä.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Tämä verkkosivusto täyttää teknisen standardin EN 301 549 v.3.2.1 ja verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason AA vaatimukset osittain. Lisätietoja aiheesta on kohdassa ”Ei-saavutettava sisältö”.


Verkkosivuston saavutettavuutta testattiin viimeksi 6.3.2023.

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 31.7.2023.

Seloste perustuu arvioon, jonka IAAP:n hyväksymä saavutettavuusasiantuntija on tehnyt käyttämällä sekä manuaalista että automatisoitua testausta. Arviossa on mukana edustava otos verkkosivuja.

Palaute

Voit antaa palautetta Euroopan komission verkkosivuston saavutettavuudesta. Jos huomaat puutteita saavutettavuudessa, ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään:

Pyrimme vastaamaan palautteeseen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun asiasta vastaava komission yksikkö on vastaanottanut viestin.

Yhteensopivuus selaimien ja avustavan teknologian kanssa

EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle -verkkosivusto on suunniteltu siten, että se on yhteensopiva seuraavien yleisimpien avustavien teknologioiden kanssa:

 • Google Chrome- ja Apple Safari -selainten viimeisin versio
 • yhdessä JAWS:n, NVDA:n, VoiceOverin ja TalkBackin uusimpien versioiden kanssa.

Tekniset ominaisuudet

EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle -verkkosivuston saavutettavuus perustuu seuraaviin teknisiin ominaisuuksiin, joiden avulla voidaan hyödyntää verkkoselaimen ja tietokoneelle mahdollisesti asennettujen avustavien teknologioiden tai lisäosien yhdistelmää:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript.

Ei-saavutettava sisältö

Vaikka EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle -verkkosivuston saavutettavuus on pyritty kaikin keinoin varmistamaan, sen saavutettavuudessa on havaittu joitakin puutteita, joita korjataan parhaillaan. Seuraavassa on kuvaus havaituista puutteista ja mahdollisista parannuksista. Ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään, jos havaitset jonkin saavutettavuusongelman, jota ei ole seuraavassa luettelossa.

EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle -verkkosivuston tiedossa olevat puutteet:

 1. Videontoisto – saavutettavuus näppäimistöä käyttämällä: Olemme tietoisia joistakin ongelmista, jotka liittyvät videosoittimen saavutettavuuteen näppäimistöä käyttämällä (kun tekstityskieltä valitaan valikosta, nuolinäppäinten avulla ei pääse liikkumaan kielestä toiseen, vaan siirtyminen onnistuu vain tab-näppäimen avulla).
 2. Videot: Tämän verkkosivuston videoissa ei ole kuvailutulkkausta.
 3. Kaaviot ja kuviot – värien käyttö: Joissakin verkkosivuston kaavioissa tieto ilmaistaan pelkillä väreillä, mikä on epäselvää värisokeille käyttäjille. Kaavioissa, joissa tunnistetekstejä ei ole visuaalisesti assosioitu vastaaviin värillisiin kohtiin, voi napsauttaa selitteissä olevia tunnistetekstejä, jolloin vastaava viiva, pylväs tai osio vuoroin aktivoituu ja deaktivoituu. Tämän avulla käyttäjä pystyy näkemään, mikä tunnisteteksti liittyy mihinkin kaavion osaan. Pyrimme ratkaisemaan ongelman lokakuun 2023 loppuun mennessä.
 4. Palautelomake: Palautelomakkeen kaikkia valintapainikkeita ei ole ryhmitelty kunnolla, ja joissakin osissa on riittämätön kontrasti. Pyrimme ratkaisemaan ongelman lokakuun 2023 loppuun mennessä.
 5. Palautelomake – virheilmoitukset: Palautelomakkeen virheilmoituksia ei ole assosioitu kenttään, jossa virhe havaittiin, eikä niistä käy selkeästi ilmi, missä kentässä virhe havaittiin. Pyrimme ratkaisemaan ongelman lokakuun 2023 loppuun mennessä.
 6. Ohituslinkin näkyvyys: Ohituslinkki on sivun ensimmäinen linkki, mutta se ei tule näkyviin näppäimistön kohdistuksen vastaanottaessaan. Pyrimme ratkaisemaan ongelman lokakuun 2023 loppuun mennessä.