Gå til hovedindholdet
EU's solidaritet med Ukraine

Skolebusser til Ukraine

Kateryna Rodak/Global Images Ukraine via Getty Images
En sikker skolevej for ukrainske børn

EU-solidaritetskampagne

Skader
på Ukraines uddannelsessystem
5,7 millioner
børn i skolealderen er blevet påvirket af Ruslands aggression
Over 2.800
undervisningsfaciliteter er blevet beskadiget eller ødelagt

Solidaritetskampagne for donation af skolebusser

Kommissionen opfordrer offentlige og private enheder i og uden for EU til i de kommende måneder at gå sammen om at udvise solidaritet med Ukraine ved at donere de busser, der er nødvendige for, at ukrainske børn kan komme tilbage i skole på en sikker måde.

Donorerne kan gøre dette gennem EU-civilbeskyttelsesmekanismen, som allerede har spillet en afgørende rolle i at kanalisere støtte til Ukraine og dets befolkning i form af nødly, mad, hospitalsudstyr, ambulancer, brandbiler og meget mere.

Video

Sådan donerer man busser

Hvis du repræsenterer en offentlig myndighed eller en privat virksomhed med hjemsted i EU og ønsker at donere busser, skal du først læse vores Spørgsmål og svar nedenfor. Du kan også kontakte Kommissionens repræsentation i Danmark, som kan give dig yderligere information om kampagnen.

Hvis du gerne vil tilbyde busser, skal du udarbejde et tilbud med nærmere information ved at udfylde dokumentet Tekniske specifikationer for bustilbud nedenfor og sende det til: EU-BUSES-UKRAINEatec [dot] europa [dot] eu (EU-BUSES-UKRAINE[at]ec[dot]europa[dot]eu). Læs omhyggeligt fanebladet Forklaringer i Excel-filen.

13. JANUAR 2023
Technical specifications for bus offers
English
(29.76 KB - XLSX)
Download

Hvis du har spørgsmål, har Europa-Kommissionens Katastrofeberedskabskoordinationscenter (ERCC) et særligt team, der kan hjælpe dig. Du kan kontakte dem via e-mail på EU-BUSES-UKRAINEatec [dot] europa [dot] eu (EU-BUSES-UKRAINE[at]ec[dot]europa[dot]eu).

19. NOVEMBER 2022
FAQs School buses for Ukraine campaign
dansk
(226.17 KB - PDF)
Download

Donationer indtil nu

I alt er 300 busser på vej fra EU og dets medlemslande, og der er tale om donationer fra bl.a. myndigheder, kommuner, regioner og transportorganisationer i 11 EU-lande.

EU's aktuelle hjælp til Ukraine

Europa har støttet Ukraine lige fra starten af Ruslands uberettigede aggression. Europæerne har åbnet deres hjerter og hjem for mere end 8 millioner ukrainere, der er flygtet fra Putins bomber, bl.a. mere end 4 millioner ukrainere, der har søgt midlertidig beskyttelse i EU's medlemslande. Skolerne i EU har budt hundredtusindvis af ukrainske børn velkommen. På trods af ødelæggelser og ofre tror ukrainerne på fremtiden og bevarer håbet. Og denne fremtid begynder med at sikre, at skolerne er åbne, og at børnene kan få adgang til undervisning.