Direct la conținutul principal
Solidaritatea UE cu Ucraina

Autobuze școlare pentru Ucraina

Kateryna Rodak/Global Images Ukraine via Getty Images
Transport sigur către școală pentru copiii ucraineni

Campania de solidaritate a UE

Pagube
aduse sistemului de învățământ din Ucraina
5,7 milioane
de copii de vârstă școlară afectați de agresiunea Rusiei
Peste 2 800
de instituții de învățământ deteriorate sau distruse

Campanie de solidaritate pentru donarea de autobuze

Comisia Europeană face apel la entitățile publice și private din UE și din afara acesteia să își unească forțele și să dea dovadă de solidaritate, donând în lunile care vin autobuze care să îi ducă pe copiii ucraineni la școală în condiții de siguranță.

Potențialii donatori pot face acest lucru prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE (UCPM), care a avut deja un rol esențial în canalizarea către Ucraina și populația acesteia a sprijinului vital donat (adăposturi, alimente, echipamente spitalicești, ambulanțe, mașini de pompieri și multe altele).

Video

Cum puteți dona

Sunteți o entitate publică sau o firmă cu sediul în UE și doriți să donați autobuze? Vă rugăm să citiți mai întâi secțiunea „Întrebări și răspunsuri” de mai jos. De asemenea, puteți contacta Reprezentanța Comisiei Europene din țara dumneavoastră, care vă poate oferi informații suplimentare despre campanie.

Dacă sunteți gata să donați autobuze, vă rugăm să pregătiți detaliile ofertei dumneavoastră completând documentul de mai jos, intitulat „Specificații tehnice pentru ofertele de autobuze”, și să îl trimiteți la adresa: EU-BUSES-UKRAINEatec [dot] europa [dot] eu (EU-BUSES-UKRAINE[at]ec[dot]europa[dot]eu). Vă rugăm să citiți cu atenție fila Explanations din fișierul Excel.

13 IANUARIE 2023
Technical specifications for bus offers
English
(29.76 KB - XLSX)
Descărcați

Dacă aveți alte întrebări, apelați la echipa dedicată a Centrului de coordonare a răspunsului la situații de urgență (ERCC) din cadrul Comisiei Europene. O puteți contacta prin e-mail la adresa EU-BUSES-UKRAINEatec [dot] europa [dot] eu (EU-BUSES-UKRAINE[at]ec[dot]europa[dot]eu).

19 NOIEMBRIE 2022
FAQs School buses for Ukraine campaign
română
(266.56 KB - PDF)
Descărcați

Donații efectuate până în prezent

UE și statele sale membre au trimis deja peste 300 de autobuze. Unele au fost donate de autorități, orașe, regiuni și organizații din sectorul transporturilor din 11 țări ale UE.

Sprijin continuu din partea UE

Europa a sprijinit Ucraina încă de la începutul agresiunii nejustificate a Rusiei. Europenii și-au deschis inimile și casele unui număr de peste 8 milioane de ucraineni care au fugit din calea bombelor lui Putin. Peste 4 milioane din aceștia au solicitat protecție temporară în statele membre ale UE. Școlile europene au primit sute de mii de copii ucraineni. În ciuda distrugerilor și a sacrificiilor, ucrainenii privesc spre viitor cu încredere și speranță. Dar pentru ca acest viitor să poată deveni realitate, școlile trebuie să rămână deschise, iar copiii să aibă acces la ele.