Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία
Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland

Η παγκόσμια εκδήλωση δωρητών και εκστρατεία «Stand Up for Ukraine» συγκέντρωσε 9,1 δισ. ευρώ για τα άτομα που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική εισβολή, εντός και εκτός Ουκρανίας, εκ των οποίων 1 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) ανακοίνωσε πρόσθετο δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων που εκτοπίστηκαν λόγω της εισβολής.

Η αλληλεγγύη των χωρών, των επιχειρήσεων και των απλών ανθρώπων παγκοσμίως ρίχνει μια αχτίδα φωτός σ’ αυτή τη σκοτεινή στιγμή. Η εκστρατεία «Stand Up For Ukraine» συγκέντρωσε 9,1 δισ. ευρώ για τα άτομα που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς, εντός και εκτός Ουκρανίας, με τη δέσμευση για δωρεές ύψους επιπλέον ενός δισ. ευρώ από την ΕΤΑΑ. Και έπεται συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη. Και όταν πάψουν πλέον να πέφτουν βόμβες, θα βοηθήσουμε τον λαό της Ουκρανίας να ανοικοδομήσει τη χώρα του. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σήμερα συγκεντρώσαμε πάνω από 12,4 δισ. δολάρια Καναδά για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό που έχει εκτοπιστεί λόγω του συνεχιζόμενου και αδικαιολόγητου πολέμου του Πούτιν. Είτε πρόκειται για τροφή, νερό, στέγη ή ιατρική βοήθεια — θα εξακολουθήσουμε να σας στηρίζουμε και να παρέχουμε τη βοήθεια που χρειάζεστε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Στηρίζουμε την Ουκρανία.

Τζάστιν Tριντό, πρωθυπουργός του Καναδά

Με τη διαδικτυακή εκδήλωση δωρητών «Stand Up For Ukraine» ολοκληρώθηκε μια ευρύτερη εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία δρομολόγησαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση του Καναδά στις 26 Μαρτίου, σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση προάσπισης των συμφερόντων του πολίτη «Global Citizen». 

Η εκστρατεία ανταποκρίθηκε σε έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Στόχος της εκστρατείας ήταν η συγκέντρωση χρηματοδότησης και άλλων μορφών βοήθειας για την κάλυψη των αναγκών των εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ουκρανία. Ειδικότερα:

  • Για τα πάνω από 4 εκατομμύρια άτομα που έχουν ήδη αναζητήσει καταφύγιο στην ΕΕ και γι’ αυτούς που πιθανώς θα έρθουν στο μέλλον: η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αναγκών τους στα κράτη μέλη της ΕΕ, από τη διατροφή, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψή τους έως την εκπαίδευση και την εργασιακή απασχόλησή τους.
  • Για τα 6,5 εκατομμύρια άτομα, μεταξύ των οποίων 2,5 εκατομμύρια παιδιά, τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλά παρέμειναν στην Ουκρανία και τώρα έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας: η χρηματοδότηση και οι δωρεές θα τους παράσχουν ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική φροντίδα.

Σε αναγνώριση του κεντρικού ρόλου της Πολωνίας στη στήριξη των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την εισβολή στην Ουκρανία, η εκδήλωση δωρητών πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, με τη συμμετοχή του προέδρου, κ. Άντρζεϊ Ντούντα.

 

Multimedia

Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland
Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland
Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland

Social media kit

28 ΙΟΥΝΊΟΥ 2022
Stand Up for Ukraine: social media kit