Direct la conținutul principal
Solidaritatea UE cu Ucraina
Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland

Evenimentul și campania mondială de strângere de donații „Stand Up for Ukraine” au colectat 9,1 miliarde EUR pentru persoanele care fug din calea invaziei rusești, atât în Ucraina, cât și în străinătate. Din această sumă, 1 miliard EUR provine de la Comisia Europeană. În plus, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a anunțat un împrumut suplimentar de 1 miliard EUR pentru a acoperi nevoile refugiaților.

Solidaritatea țărilor, a întreprinderilor și a cetățenilor din întreaga lume aduce o rază de lumină în aceste momente întunecate. În cadrul campaniei „Stand Up for Ukraine” s-au strâns 9,1 miliarde EUR pentru persoanele care fug din calea bombelor, aflate în interiorul sau în afara Ucrainei, iar BERD s-a angajat să ofere un miliard suplimentar. Și nu ne vom opri aici. Vom oferi în continuare sprijin. Și, odată ce bombele vor înceta să cadă, vom ajuta poporul ucrainean să își reconstruiască țara. Și vom continua să susținem Ucraina.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene

Astăzi am strâns peste 12,4 miliarde de dolari canadieni pentru a-i sprijini în continuare pe ucrainenii care au fost strămutați ca urmare a războiului nejustificat declanșat de Putin. Indiferent dacă este vorba despre mâncare, apă, adăpost sau ajutor medical, vom continua să vă sprijinim și să vă oferim asistența de care aveți nevoie în aceste momente. Susținem Ucraina.

Justin Trudeau, primul ministru al Canadei

Evenimentul de strângere de fonduri „Stand Up for Ukraine” a încheiat o campanie mai amplă, lansată de Comisia Europeană și de guvernul Canadei la 26 martie, în parteneriat cu organizația Global Citizen. 

Campania a răspuns unei cereri de sprijin lansate de președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski. Scopul campaniei a fost acela de a colecta fonduri și de a obține alte tipuri de sprijin, pentru a răspunde nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei. Mai concret:

  • pentru cele peste 4 milioane de persoane care au găsit deja adăpost în UE și pentru cele care probabil vor sosi de acum înainte: finanțarea va fi utilizată pentru a răspunde nevoilor lor pe termen scurt și mediu în statele membre ale UE, de la hrană, locuințe și asistență medicală la educație și ocuparea forței de muncă.
  • pentru cei 6,5 milioane de oameni, dintre care 2,5 milioane de copii, care au fost nevoiți să-și lase în urmă casele, dar au rămas în Ucraina și sunt strămutați în interiorul țării: finanțarea și donațiile le vor furniza asistență umanitară vitală.

În semn de recunoaștere a rolului esențial al Poloniei în sprijinirea refugiaților care au fugit din calea invadării Ucrainei, evenimentul de strângere de fonduri a avut loc la Varșovia, cu participarea președintelui Andrzej Duda.

 

Multimedia

Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland
Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland
Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland

Social media kit

28 IUNIE 2022
Stand Up for Ukraine: social media kit
English
(937.88 KB - ZIP)
Descărcați

 

Informații suplimentare