Gå til hovedindholdet
EU's solidaritet med Ukraine
Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland

"Stand Up for Ukraine", et globalt donorarrangement og en global kampagne, har rejst 9,1 mia. EUR til mennesker i og uden for Ukraine, der er på flugt fra den russiske invasion, herunder 1 mia. EUR fra Europa-Kommissionen. Derudover har Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling annonceret et lån på yderligere 1 mia. EUR til dækning af behovene hos de mennesker, der er fordrevet som følge af invasionen.

Den solidaritet, som lande, virksomheder og mennesker har udvist, skaber et lys i mørket. Med "Stand up for Ukraine"-kampagnen er der blevet indsamlet 9,1 mia EUR til personer, som flygter fra bomber, både inden for og uden for Ukraine, mens EBRD har givet tilsagn om yderligere midler. Og der vil komme flere til. Vi vil fortsætte vores støtte. Og når bomberne er holdt op med at falde, vil vi hjælpe befolkningen i Ukraine med at genopbygge landet. Vi vil blive ved med at stå sammen for Ukraine.

Ursula von der Leyen, formand for Europa-Kommissionen

I dag har vi indsamlet mere end 12,4 mia. CAD for fortsat at støtte det ukrainske folk, som er blevet fordrevet af Putins igangværende og uberettigede krig. Hvad enten det drejer sig om mad, vand, husly eller medicinsk hjælp – vi vil fortsat støtte jer og yde den assistance, der er brug for lige nu. Vi står sammen for Ukraine.

Justin Trudeau, Canadas premierminister

Onlinearrangementet Stand Up for Ukraine var afslutningen på en bredere kampagne på de sociale medier, der blev lanceret af Europa-Kommissionen og Canadas regering den 26. marts i samarbejde med Global Citizen. 

Kampagnen kom i stand efter en opfordring til støtte fra Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj. Målet med kampagnen var at indsamle finansielle midler og mobilisere andre former for støtte til internt fordrevne personer i Ukraine. Støtten fordeler sig således:

  • Til de mere end 4 millioner mennesker, som allerede har søgt tilflugt i EU, og til dem, der sandsynligvis vil komme: midlerne vil blive anvendt til at dække deres behov på kort og mellemlang sigt i EU's medlemsstater, lige fra mad, bolig og lægebehandling til uddannelse og beskæftigelse.
  • Til de 6,5 millioner mennesker, herunder de 2,5 millioner børn, som har måttet flygte fra deres hjem, men er blevet i Ukraine og nu er internt fordrevne: finansiering og donationer vil sikre dem livsvigtig humanitær bistand.

Donorarrangementet fandt sted i Warszawa med deltagelse af præsident Andrzej Duda som en påskønnelse af den vigtige støtte, som Polen giver til flygtninge, der flygter fra invasionen af Ukraine.

 

Multimedia

Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland
Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland
Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to Poland

Social media kit

28. JUNI 2022
Stand Up for Ukraine: social media kit