Направо към основното съдържание
Солидарност на ЕС с Украйна

Помощ за украинците: как можете да дарите и да участвате

ЕС е на страната на Украйна

Тази информация е достъпна и на: украински | українська | руски | русский

Как можете да помогнете

Всеки иска да помогне по някакъв начин на хората, които са били принудени да избягат от Украйна поради инвазията или които са останали в Украйна и се нуждаят от помощ.

Можете да помогнете, като дарите средства на някоя от многобройните организации, които са мобилизирани в държавите от ЕС в подкрепа на хората от Украйна, търсещи закрила в Съюза. Те включват националните клонове на международни агенции, представителни организации и редица други благотворителни и хуманитарни организации. Щракнете върху вашата страна, за да видите на коя организация можете да дарите средства:

Можете също така да подкрепите хората в Украйна. Научете как да направите дарение чрез официалния уебсайт на украинското правителство за хуманитарна помощ. Можете също така да направите дарение чрез действащи на място основни хуманитарни организации, които координират помощта за Украйна. Посетете техните уебсайтове, за да научите как да направите дарение.

Това са примерни и неизчерпателни списъци. Във вашите региони може да работят повече организации. Моля, проверете при вашите местни власти за допълнителна информация.

Дарения от частния сектор

Европейската комисия създаде нова система за изпращане на дарения в натура от частния сектор в Украйна, Молдова и държавите от ЕС в региона. Чрез Механизма за гражданска защита ЕС ще координира навременните и безопасни доставки на дарени стоки от първа необходимост, като лекарства, медицинско оборудване, мерки за противодействие в случай на химични, биологични, радиологични и ядрени инциденти, както и средства за подслон. Частни предприятия от цяла Европа, които искат да направят дарения, могат да се свържат с Комисията по електронна поща: ECHO-private-donationsatec [dot] europa [dot] eu (ECHO-private-donations[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Как да направите дарение

Бягство от инвазията: украинци разказват

Тъй като войната в Украйна продължава да бушува, все повече хора са принудени да бягат от домовете си. Прочетете историите за тяхната смелост и издръжливост, разказите им за пътуването и болезнените неща, които е трябвало да преживеят. 

 

 Европейците подкрепят хората, бягащи от войната

Днес в подкрепа на Украйна е мобилизиран Съюз от почти половин милиард души. Европейците по целия континент демонстрират, като много от тях предложиха помощ и отвориха домовете си за хора, бягащи от Украйна.

Видеоразкази

Гледайте видеоматериали на европейци, които помагат на хората, бягащи от Украйна.

#StandWithUkraine Споделяне

29 ЮНИ 2022 Г.
Social Media Kit - EU Stands with Ukraine