Gå til hovedindholdet
EU's solidaritet med Ukraine

Hjælp til ukrainerne: sådan kan du blive donor og engagere dig

EU står sammen med Ukraine

Disse informationer findes også på: ukrainsk | українська | russisk | русский

Sådan kan du hjælpe

Alle vil gerne gøre deres for at hjæpe dem, der er blevet tvunget til at flygte fra Ukraine på grund af invasionen, og dem, der er blevet i Ukraine.

Du kan hjælpe ved at donere penge til de mange organisationer i EU-landene, som yder bistand til mennesker fra Ukraine, som søger beskyttelse i EU. Der er tale om både nationale afdelinger af internationale organer, paraplyorganisationer og en række andre velgørende og humanitære organisationer. Klik på dit land for at se, via hvilke organisationer du kan donere penge:

Du kan også støtte folk i Ukraine. Læs mere om, hvordan du kan donere penge via Ukraines officielle websted for humanitær bistand. Du kan også donere penge til de store nødhjælpsorganisationer, som er på stedet og koordinerer bistanden til ukrainerne. Besøg deres websites for at se, hvordan du kan donere:

Listerne er vejledende og ikke-udtømmende. Der kan være andre organisationer, der er aktive i din region – få information om det hos dine nationale myndigheder.

Donationer fra den private sektor

Europa-Kommissionen har oprettet et nyt system til at kanalisere donationer i naturalier fra den private sektor til Ukraine, Moldova og EU-landene i regionen. Via sin civilbeskyttelsesmekanisme vil EU koordinere rettidig og sikker levering af donerede nødhjælpsprodukter såsom lægemidler, medicinsk udstyr, kemiske, biologiske, radiologiske og nukleare modforanstaltninger samt indkvarteringsudstyr. Private enheder fra hele EU, som ønsker at donere, kan kontakte Kommissionen via e-mail: ECHO-private-donationsatec [dot] europa [dot] eu (ECHO-private-donations[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Hvordan kan man bidrage?

På flugt fra invasionen: ukrainske stemmer

Mens krigen i Ukraine fortsætter sin hærgen, tvinges flere og flere mennesker til at flygte fra deres hjem. Hør om deres mod og ukuelighed, når de fortæller om deres rejse og nogle af de rystende oplevelser, de har været ude for. 

 

 Europæerne hjælper mennesker, der flygter fra krigen

I dag har Den Europæiske Union, som har næsten en halv milliard indbyggere mobiliseret hjælp til Ukraine. Europæere demonstrerer på hele vores kontinent, og mange af dem har tilbudt hjælp og åbnet deres hjem for mennesker, der flygter fra Ukraine.

Videovidnesbyrd

Se videoer af europæere, der hjælper flygtninge fra Ukraine.

#StandWithUkraine Del

29. JUNI 2022
Social Media Kit - EU Stands with Ukraine