Siirry pääsisältöön
EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle

Apua ukrainalaisille: kuinka voit antaa apua ja tehdä lahjoituksia

EU pysyy Ukrainan rinnalla

Nämä tiedot ovat saatavilla myös seuraavilla kielillä: ukraina | українська | venäjä | русский

Kuinka voit auttaa

Jokainen haluaa kantaa kortensa kekoon ja auttaa ihmisiä, jotka ovat joutuneet pakenemaan hyökkäyksen alta Ukrainasta tai jääneet maahan ja tarvitsevat apua.

Lukuisat organisaatiot ovat järjestäneet EU-maissa kampanjoita, joihin lahjoittamalla voit tukea ihmisiä, jotka ovat tulleet Ukrainasta EU:hun etsimään suojaa. Järjestäjiä ovat kansainvälisten järjestöjen kansalliset kattojärjestöt ja monet muut hyväntekeväisyys- ja humanitaariset elimet. Napsauttamalla omaa maatasi näet luettelon organisaatioista, jotka ottavat lahjoituksia vastaan:

Voit myös tukea ihmisiä Ukrainassa. Tutustu Ukrainan valtion viralliseen humanitaarisen avun verkkosivustoon, jonka kautta voit tehdä lahjoituksesi. Voit myös tehdä lahjoituksia suurimmille avustusjärjestöille, jotka toimivat paikan päällä ja koordinoivat Ukrainalle annettavaa apua. Tarkempaa tietoa on järjestöjen verkkosivuilla.

Luettelo on ohjeellinen ja ei-tyhjentävä. Omalla alueellasi voi toimia muitakin organisaatioita. Saat lisätietoa paikallisviranomaisilta.

Yksityisen sektorin lahjoitukset

Euroopan komissio on perustanut toimitusjärjestelmän, jonka kautta luontoissuorituksina annettavat yksityissektorin lahjoitukset kanavoidaan pakolaisten tarpeisiin Ukrainassa, Moldovassa ja Ukrainan naapurimaissa EU:ssa. EU koordinoi EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta lahjoitettujen hätäaputarvikkeiden oikea-aikaista ja turvallista toimittamista. Hätäapuna toimitetaan esimerkiksi lääkkeitä, lääkintätarvikkeita ja majoitustarvikkeita sekä vastatoimia kemiallisten ja biologisten sekä säteilyyn ja ydinaineisiin liittyvien uhkien varalta. Yksityiset tahot kaikkialta EU:sta voivat ottaa yhteyttä komissioon sähköpostitse osoitteeseen ECHO-private-donationsatec [dot] europa [dot] eu (ECHO-private-donations[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Näin voit tehdä lahjoituksen

Maahantunkeutujaa paossa: ukrainalaiset kertovat

Kun sota Ukrainassa riehuu edelleen, yhä useampien ihmisten on paettava kodeistaan. Kuuntele heidän kertomuksiaan, jotka ovat kertomuksia rohkeudesta ja peräänantamattomuudesta pakomatkan ja kauhistuttavien kokemusten keskellä. 

 

 Eurooppalaiset tukevat sotaa pakenevia ihmisiä

Lähes puolen miljardin asukkaan EU on liikkeellä Ukrainan puolesta. Eri puolilla Eurooppaa järjestetään mielenosoituksia, ja lukuisat eurooppalaiset auttavat sotaa pakenevia ihmisiä ja avaavat heille kotinsa ovet.

Auttajat kertovat

Videoita eurooppalaisista auttamassa Ukrainasta pakenevia

#StandWithUkraine. Osoita solidaarisuuttasi sosiaalisessa mediassa

29. KESÄKUUTA 2022
Social Media Kit - EU Stands with Ukraine