Ugrás a fő tartalomra
Uniós szolidaritás Ukrajnával

Az ukránok megsegítése: így segíthet Ön is pénzadománnyal vagy más módon

Az EU kiáll Ukrajna mellett

Ezeket az információkat a következő nyelveken is közzétesszük: ukrán | українська | orosz | русский

Hogyan tud Ön is segíteni?

Mindenki szeretné kivenni a részét az invázió miatt Ukrajnából menekülni kényszerült vagy az országban maradt és segítségre szoruló emberek támogatásából.

Ön is segíthet, ha adományával támogatja azokat a szervezeteket, amelyek az uniós tagállamokban segítséget nyújtanak az EU-ban védelmet kereső ukrajnai menekülteknek. Ezek között találhatók nemzetközi szervezetek és ernyőszervezetek nemzeti kirendeltségei, valamint számos egyéb jótékonysági és humanitárius szervezet. Kattintson a saját országára, ahol tájékozódhat arról, hogy melyik szervezeten keresztül adományozhat:

Az ukrajnai lakosságot is támogathatja. Az ukrán kormány hivatalos humanitárius segélyezési weboldalán bővebb tájékoztatást találhat arról, hogy miként adományozhat. Adakozhat a helyszínen tevékenykedő és az Ukrajnának nyújtott segítséget koordináló nagy segélyszervezeteken keresztül is. Látogasson el az alábbi honlapokra, ahol tájékoztatást talál arról, hogyan teheti ezt meg:

Tájékoztató jellegű és nem teljes körű jegyzék. Előfordulhat, hogy az Ön régiójában más szervezetek is tevékenykednek, további információkért kérjük, forduljon a helyi hatóságokhoz.

Magánszektorbeli adományok

Az Európai Bizottság új rendszert hozott létre, hogy Ukrajna, Moldova és a térség uniós országai számára rendelkezésre bocsássa a magánszektor által felajánlott természetbeni adományokat. Az EU az uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül fogja koordinálni, hogy az adományok (gyógyszerek, orvosi felszerelések, valamint a vegyi, biológiai, radiológiai vagy nukleáris ellenintézkedésekhez, illetve a menedékhelyekhez szükséges eszközök) kellő időben és biztonságosan eljussanak rendeltetési helyükre. Az adományozni kívánó uniós magánszervezetek ezen az e-mail-címen vehetik fel a kapcsolatot a Bizottsággal: ECHO-private-donationsatec [dot] europa [dot] eu (ECHO-private-donations[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Miként lehet adományozni?

Az invázió elől menekülve: ukrán beszámolók

Mivel Ukrajnában továbbra is háború tombol, egyre több ember kényszerül arra, hogy elmeneküljön otthonából. Íme néhány történet hősiességről és ellenállásról: ukránok beszélnek a menekülésükről és az őket ért megrázó élményekről. 

 

 Az európaiak támogatják a háború elől menekülőket

A közel félmilliárdos lakosságú Unió most egy emberként siet Ukrajna segítségére. Az európaiak kontinens-szerte tiltakoznak, sokan ajánlják fel a segítségüket, és otthonukba is befogadnak Ukrajnából menekülőket.

Személyes beszámolók (videók)

Videók az Ukrajnából menekülőknek segítséget nyújtó európaiakról

#StandWithUkraine. Megosztás

2022. JÚNIUS 29.
Social Media Kit - EU Stands with Ukraine