Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία

Βοήθεια στους Ουκρανούς: Πώς μπορείτε να δωρίσετε και να συμμετάσχετε

Η ΕΕ υποστηρίζει την Ουκρανία

Οι πληροφορίες αυτές είναι επίσης διαθέσιμες στις εξής γλώσσες: ουκρανικά | українська | ρωσικά | русский

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Όλοι θέλουν να συνεισφέρουν για να στηρίξουν τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω της εισβολής ή που παρέμειναν στην Ουκρανία και χρειάζονται βοήθεια.

Μπορείτε να βοηθήσετε με δωρεά στους πολυάριθμους οργανισμούς που έχουν κινητοποιηθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ για να στηρίξουν τους ανθρώπους από την Ουκρανία που αναζητούν προστασία στην ΕΕ. Στους οργανισμούς αυτούς περιλαμβάνονται τα εθνικά παραρτήματα διεθνών οργανισμών, κεντρικοί οργανισμοί και σειρά άλλων φιλανθρωπικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων. Κάντε κλικ στη χώρα σας για να δείτε μέσω ποιου οργανισμού μπορείτε να κάνετε δωρεά:

Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε δωρεά μέσω του επίσημου ιστότοπου της κυβέρνησης της Ουκρανίας για την ανθρωπιστική βοήθεια. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε δωρεά μέσω των μεγάλων ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται επιτόπου και οι οποίες συντονίζουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία. Επισκεφθείτε τους ιστοτόπους τους για να μάθετε πώς.

Οι κατάλογοι αυτοί είναι ενδεικτικοί και όχι εξαντλητικοί. Στην περιφέρειά σας μπορεί να δραστηριοποιούνται και άλλες οργανώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στις τοπικές αρχές σας.

Δωρεές από τον ιδιωτικό τομέα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε ένα νέο σύστημα για τη διοχέτευση δωρεών σε είδος από τον ιδιωτικό τομέα στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και χώρες της ΕΕ στην περιοχή. Μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, η ΕΕ θα συντονίζει την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση των δωριζόμενων ειδών έκτακτης ανάγκης, όπως είναι τα φάρμακα, ο ιατρικός εξοπλισμός, τα χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά και πυρηνικά αντίμετρα, καθώς και τα είδη καταυλισμού. Ιδιωτικοί φορείς από όλη την ΕΕ που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεά μπορούν να επικοινωνήσουν με την Επιτροπή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ECHO-private-donationsatec [dot] europa [dot] eu (ECHO-private-donations[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Με ποιον τρόπο μπορείτε να προσφέρετε δωρεά;

Διαφυγή από την εισβολή: φωνές από την Ουκρανία

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Γνωρίστε ορισμένες από τις ιστορίες γενναιότητας και ανθεκτικότητας των ανθρώπων αυτών, καθώς μιλούν για τα ταξίδια τους και για ορισμένες από τις εφιαλτικές εμπειρίες που αναγκάστηκαν να βιώσουν. 

 

 Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο

Σήμερα, μια Ένωση σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων έχει κινητοποιηθεί για την Ουκρανία. Οι Ευρωπαίοι διαδηλώνουν σε ολόκληρη την ήπειρό μας και πολλοί από αυτούς έχουν προσφέρει βοήθεια και έχουν ανοίξει τα σπίτια τους σε ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

Βίντεο με μαρτυρίες

Παρακολουθήστε βίντεο Ευρωπαίων που βοηθούν ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

#StandWithUkraine. Διαδώστε το

29 ΙΟΥΝΊΟΥ 2022
Social Media Kit - EU Stands with Ukraine