Direct la conținutul principal
Solidaritatea UE cu Ucraina

Sprijinirea cetățenilor ucraineni: cum puteți dona și ajuta

UE este alături de Ucraina

Aceste informații sunt disponibile și în: ucraineană | українська | rusă | русский

Cum puteți ajuta

Toată lumea vrea să dea o mână de ajutor, atât celor care au fost nevoiți să fugă din Ucraina din cauza invaziei, cât și celor care au rămas în Ucraina și au nevoie de sprijin.

Puteți ajuta făcând donații către numeroasele organizații care s-au mobilizat în statele membre ale UE pentru a-i sprijini pe oamenii din Ucraina care caută protecție în UE. Printre acestea se numără sucursalele naționale ale agențiilor internaționale, organizațiile-umbrelă și o serie de alte organisme caritabile și umanitare. Faceți clic pe țara dumneavoastră pentru a vedea către ce organizație puteți dona:

Dacă doriți să sprijiniți populația din Ucraina, aflați cum puteți face donații consultând site-ul oficial pentru ajutor umanitar al guvernului ucrainean. În același timp, puteți dona prin intermediul principalelor organizații umanitare active pe teren, care coordonează asistența acordată Ucrainei. Vizitați site-urile lor pentru a afla ce puteți face.

Acestea sunt liste orientative și neexhaustive. Este posibil ca în regiunea dumneavoastră să acționeze și alte organizații. Contactați autoritățile locale pentru informații suplimentare.

Donații de la sectorul privat

Comisia Europeană a creat un nou sistem pentru a direcționa donațiile în natură de la sectorul privat către Ucraina, Republica Moldova și statele membre ale UE din vecinătate. Prin intermediul mecanismului său de protecție civilă, UE va coordona livrarea în timp util și în condiții de siguranță a produselor de urgență donate (medicamente, echipamente medicale, contramăsuri privind materialele chimice, biologice, radiologice sau nucleare, articole pentru adăposturi etc.). Sunteți o entitate privată din UE și doriți să faceți astfel de donații? Scrieți un e-mail Comisiei la adresa: ECHO-private-donationsatec [dot] europa [dot] eu (ECHO-private-donations[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Cum puteți dona

Poveștile unor ucraineni care au fugit din calea invaziei

Războiul din Ucraina continuă să facă ravagii, forțând tot mai mulți oameni să-și lase în urmă casele și viața normală. Urmăriți câteva dintre poveștile lor despre curaj și reziliență, în care descriu fuga și experiențele traumatizante prin care au trecut. 

 

 Europenii în sprijinul refugiaților de război

Uniunea Europeană are aproape jumătate de miliard de locuitori. De la cetățeni la instituții, toată lumea s-a mobilizat pentru Ucraina. Pe întregul continent, oamenii manifestă împotriva războiului. Mulți europeni oferă ajutor, iar unii găzduiesc refugiați din Ucraina.

Mărturii video

Urmăriți videoclipuri cu europeni care îi ajută pe refugiații din Ucraina.

#StandWithUkraine. Distribuiți

29 IUNIE 2022
Social Media Kit - EU Stands with Ukraine